Knjiga za dušu je Ogledalo gospodina Grimsa

Knjiga za dušu je blog namenjen ljubiteljima čitanja. Samo ime kaže. Marko Jovanović je svestrani student koji s čitaocima deli svoje utiske o pročitanim knjigama. Na njegovoj listi „must-read” našla se i naša Ogledalo gospodina Grimsa.

                                                      

Priča prati Agatu, vrlo radoznalu devojčicu avanturističkog duha, vatreno riđe kose. Upravo ta radoznalost će je privući u misterioznu antikvarnicu još misterioznijeg gospodina Grimsa, ispunjenu obiljem tajanstvenih i vrednih starina. Pažnju joj privlači naizgled magično ogledalo jer njegov odraz često ne prati sliku iz realnosti. Odrekavši se godišnje karte za bioskop, Agata uz pomoć majke kupuje ogledalo i donosi ga kao ponosni trofej u svoju sobu, Problem nastaje kad njen najbolji prijatelj, pas Dugi zaluta u svet sa druge strane ogledala, te Agata odlučno i hrabro, ne znajući u kakvu avanturu se upušta, zakoračuje u nepoznato. Svet iza ogledala je magičan, ispunjen bićima kao iz bajke, širokih prostranstva, livada i cveća, ali Agata (koja je inače učenik umetničke škole) svojim oštrim okom estete zapaža da nešto nedostaje. Svet je kao nedovršen, defektan, oskrnavljen. Nešto mu fali što stvara nelagodu. Nešto je pogrešno. Čak i njegovi stanovnici to znaju, ali su previše inertni, konfuzni i apatični da bi Agati omogućili d aim adekvatno pomogne. Agatina potraga za psom će prerasti u nešto mnogo veće i ozbiljnije: borbu za istinu i pravdu, borbu za ispravljanje grešaka ‘’ruku’’ koje su se usudile da naruše prirodni poredak. Hoće li Agata biti heroina ove borbe?

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: http://knjigazadusu.blogspot.com/2020/07/ogledalo-gospodina-grimsa-moja.html?m=1

Autor teksta: Marko Jovanović

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd