Klinac Normalac, OŠ „Mitraljeta”

Klinac Normalac bio je predstavljen u OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici.

Dvojica popularnih britanskih radijskih voditelja, Greg Džejms i Kris Smit zajedničkim snagama napisali su ovu knjigu.

Mark Kupnik je dečak čija se mama zbog posla često seli. Samim tim, i on često menja škole. Ovog puta zadesio se u gradu u čijim školama više nema mesta za upis. Školska godina je počela, a on ostao neupisan. Taj, pomislili bi neki školarci. Ali, u školu se mora ići.

Spletom slučajnosti, Mark će biti upisan u jednu sasvim neobičnu školu. Svu njenu neobičnost uvideće već prvog dana. Drugari ga pitaju koji je njegov dar. Mark ne razume. Ali vidi devojčicu koja je u školu – doeltela, kao Meri Popins. Vidi devojčicu koja je niodakle dozvala olujne oblake. Dečaka koji najglasnije na svetu škrguće zubima. Devojčicu koja stvara ni iz čega dva majušna leteća konja.

Dakle, Mark je slučajno dospeo u školu u koju idu deca na rođenju obdarena neobičnim moćima. A on nema nijednu. Pa ipak ostaje u ovoj školi. No, Mark ne pohađa svu uobičajenu nastavu, jer ne može da se iskaže na svakom času.

A tu je i ludi naučnik koji želi da zavlada svetom.

Da li je dečak bez moći ono što je svetu potrebno?

Untitled-1-400-x-400.png

Anđela, 17 godina: „Imam nastavnicu likovnog kojoj bih tako rado poklonila ovu knjigu. Ali ću onda imati keca do kraja godine.”

knjiga95-400.png

Dejan, 10 godina, prelistava Užasnu tetku: ,,Kako je tetka užasna, kad su sve tetke dobre”, ova nije dobra, kažemo, ,,jadno to dete s takvom tetkom.”

najgora_deca_na_svetu3.png

Boris, 10 godina: „Pročitao sam u Malom Zabavniku da Valijams nije napisao četvrti deo Najgore dece na svetu. Baš sam se razočarao. A da ga vi pitate da to ipak napiše, vi ga poznajete.”