Kartografija ili zašto je vole i devojčice

Kartografija je druga glavna ličnost romana Devojčica od mastila i zvezda. AKo kartografija uopšte može da se smatra likom. Mi kažemo da može.

A @blonde.loves.books kaže:

Ovo je priča o ljubavi, čistoj i nevinoj kao suza. O prijateljstvu, istrajnosti, naivnoj tvrdoglavosti i upornosti. Deca su mnogo više od onoga što mi mislimo da jesu. Ako to do sada niste znali, nakon ove knjižice svoje dete ćete pogledati nekim drugim očima.

… Ostrvo Joja je mesto prepuno mitova, legendi, priča… Mlađi stanovnici o njima maštaju, stariji ih prepričavaju šaputavim glasom. Ali Izabela i njen tata su drugačiji. Žive u malom selu koje je pod upravom gnusnog guvernera. Isto kao i njen otac i Izabela je zaljubljenik u mape i želja joj je da jednog dana obiđe ostrvo i u mapu ucrta svaki kamičak Joje… Želja joj se donekle ostvaruje kada osvane dan koji će svim stanovnicima ostrva izmeniti živote… Avantura počinje. Magija se pomalja iza kulisa i čini da priča dobije potpuno novu dimenziju…

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CW303E2MxVJ/

Autorka teksta: Jelena Stojanović

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd