Još jedan dokaz da su Valijamsova maštovitost u kreiranju priče I likova

Još jedan dokaz da su Valijamsova maštovitost u kreiranju priče I likova, kao i Rosova prateća kreativna vizuelna interpretacija idealan spoj za knjigu koju će obožavati i u čijoj će avanturi uživati i klinci, ali i (kako uvek volim da kažem 😄) balavci i balavice u nama starijima 🙈

Roman Megamonstrum vodi nas u najozloglašeniju, najgrozniju, najopasniju i nastrožu (ima sigurno još neko loše NAJ, slobodno dodajte sami 😅) na svetu – školu gde se šalju najnemirnija, najnestašnija, najbezobraznija deca na prevaspitavanje i vraćanje na pravi put. Na prvo oko (a bogami i uho 😉), zvuči zloslutno 🤔 drago mi je što takva škola ne postoji u realnosti (valjda? 😶)

Naš glavna junakinja Šalika (koja je poslata u školu jer obožava da zbija šale; bezobrazno i nestašno 🤨) već po dospevanju u Škart školu počinje da upada u nevolje sukobljavajući se sa članovima osoblja i nastavnicima. U početku neomiljena među starijim učenicima, nakon pokušaja “ispravljanja krivih drina” polako kreće da dobija njihovu podršku i postaje prvi glas revolucije protiv zaposlenih u Škart školi. Ipak, i ne sluti da se u mračnim podrumima škole zbivaju stvari koje prete da ugroze bezbednost dece, a možda i celog sveta. (e to već ZAISTA zvuči zloslutno 😶).

Ostatak teksta pročitajte klikom na link

Autorka teksta: knjiga_za_dusu

Autorka slike: knjiga_za_dusu

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd