Ivan, jedan jedini, rastavljač duše

Ivan, jedan jedini Ketrin Eplgejt potpuno je dotakao Marka koji pročitane knjige preporučuje na sajtu Knjige za dušu. Ova istinita priča dovela je do sledećih redova:

                                          

„PRIKAZ ZA OVU #VELIKULJUBAV 💙💙💙
🦍
Ivan jedan jedini je roman inspirisan istinitom pričom o mužjaku gorili otrgnutom iz njegovog prirodnog staništa u Republici Kongo i prodatom jednoj porodici u Vašingtonu. Odgajan je u njihovom domu sve dok nije narastao toliko da bude opasan po ljude oko sebe, kada je prebačen u tržni centar svog vlasnika sa ciljem da privlači i zabavlja posetioce. Međutim, ubrzo su se organizovali borci za prava životinja koji su upornim protestima i sakupljanjem priloga za otkup gorile od vlasnika uspeli da obezbede njegov tranfer u zoološki vrt gde će starost i smrt dočekati u društvu pripadnika svoje vrste.
🐶”

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CH0Gaz9AYWx/?igshid=7jyyn2sx697i

Autor teksta: Marko Jovanović

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”