Fudbaler Mančestera u pohodu na svet dečjih knjiga

Markus Rašford, fudbaler Mančestera, je u saradnji sa Aleksom Falase – Kojom, napisao svoju prvu knjigu. I to ne bilo kakvu knjigu nego jednu uzbudljivu avanturu.

Markus je dvanaeatogodišnjak koji obožava fudbal. Kao i svaki strastveni igrač ima svoju omiljenu loptu. Međutim, jednog dana ona završava na preko školske ograde. A sve što završi sa druge strane, nikada se ne vraća i nikad ane bude pronađeno. Uskoro dobija poziv da se pridruži Jutarnjem klubu istražitelja, kojeg čine deca sa potpuno drugačijim interesovanjima od Markusa… Oni se bave pronalaženjem nestalih stvari u školi. Svakoga od njih zanima šta je to iza ograde i sa tim radoznalim stavom započinje jedna avantura… Kako priča odmiče oni shvataju da stvari nisu onakve kakvim se čine i da iza ograde nešto vreba…

Priča je veoma zanimljiva. Očekivala sam mnogo više fudbala, a mnogo manje drugih elemenata. Iako se ljubav ka ovoj igri jasno vidi u ispisanim redovima, glavna tema je nešto sasvim drugo. Ovo je priča o jedinstvu, o samospoznaji, o učenju i oslobađanju. Ovo je priča o tome koliko je bitno imati nekoga pored sebe kada “padneš” da ti pomogne. Ustati je teško, ali svaki korak ka dalje je lakši.

Knjiga je zabavna, ali i poučna. Uči decu da ne treba da se stide sebe i svojih interesovanja. Da su greške i gubici sastavni deo života, i da se mogu ispraviti ili nadomestiti, bez ikakvog straha… Mnogo lepa i poučna knjiga, koju će čak i deca koja ne čitaju puno, rado uzeti u ruke kada čuju ko je pisac 😉

Hvala @propolis_books 💛

Autorka teksta: Jelena, @blonde.loves.books

Autorka fotografije: Jelena, @blonde.loves.books

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd