Ela na uzbudljivom (anatomski tačnom) putovanju kroz ljudsko telo

Ovo je Ela, upoznaj je. Majušna je, žuta je, nalazi se ispred Noleta, malog dečaka i… više je ne vidiš, Nole ju je upravo pojeo. Ali, ne brini, biće ona dobro. Ela je ostvarila svoj životni san. Oduvek je želela da bude pojedena. Jer, samo tako može da krene na superuzbudljivo, zabavno, anatomski tačno putovanje kroz ljudsko telo.

Ovo je knjiga koja deci (a i ponekom odraslom) otkriva sve o varenju i o načinu funkcionisanja ovih organa.

Na svom putovanju Ela je upoznala ostale drugare koji su bili s njom u istom zalogaju: paradajz, limetu, jaje, crni luk, mleko i mudricu grožđicu. Nole voli čudne ukuse i to je u redu. Svako od nas ima pravo da voli ili ne voli neke stvari. Ela to zna.

Paradajz nije želeo da postane kečap. Crni luk nije želeo da postane mokar. Mleko nije želelo da postane milkšejk. Limeta nije želela da postane limunada. I svima njima Ela je govorila da se ne plaše velike avanture, da zamisle da su na moru, da je život kao luda vožnja i da uvek jeste zabavno.

Svako od njih neophodan je Noletu, običnom dečaku iz priče, kao i svakom drugom dečaku, a i devojčici. Sir pomaže rast kostiju. Jaje jača mišiće. Paradajz i crni luk štite ga od bolesti. A kukuruz?

Eh, kukuruz.

Zaboravili smo da pitamo Elu za šta je ona korisna.

Saznaj ti!

Portal: ringeraja.rs

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd