Dnevnik obične mame i Montesori

Dnevnik obične mame pomaže mnogim mamama. Makar u izboru literature o njihovim zlatima. Kako, zašto, šta, koliko, dokle…

Ovo je prikaz knjige Pole Pouk Lilard i Lin Lilard Džesen punog korisnih saveta i početnicima i iskusnima u roditeljstvu i bavljenju decom – Montesori od početka.

                                                                        

„Današnji tekst posvećujem predstavljanju upravo ove knjige – Montesori od početka, u izdanju @propolis_books.  Ona je zaista napisana kao odličan temelj za sve koji žele da istražuju Montesori pristup, rade sa decom ili jednostavno kao roditelji žele za svoje dete samo najbolje.
📖
Meni lično kako iz profesionalnog tako i iz ličnog roditeljskog ugla vrlo je važno da je knjiga napisana jednostavnim rečnikom. Da poseduje iskustva iz prakse i ujedno predloge kako roditelj može u procesu vaspitanja dece implementirati Montesori principe.
📚
Moje oduševljenje posebno izaziva stalni osvrt na rad M. Montesori, ali sa primerima iz stvarnog života, dilemama i kako već postojeća znanja u vezi Montesori principa unaprediti.
📖
Iako u radu primenjujem Montesori pedagogiju ranije samo profesionalno sada i u roditeljskom smislu dosta detalja novih imala sam priliku da naučim. Što apsolutno ide u prilog tome da je literatura – Montesori od početka ne samo za čitanje zanimljivo štivo, već za sve koji primenjuju ovaj pristup neka vrsta samoprocene svog rada i kako istom doprineti da bude još bolji.”

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CEdg6sMpGF5/?igshid=13u2d31feo9md

Autorka teksta: Irena Dimitrijević

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd