Dnevnik obične mame i Montesori

Dnevnik obične mame pomaže mnogim mamama. Makar u izboru literature o njihovim zlatima. Kako, zašto, šta, koliko, dokle…

Ovo je prikaz knjige Pole Pouk Lilard i Lin Lilard Džesen punog korisnih saveta i početnicima i iskusnima u roditeljstvu i bavljenju decom – Montesori od početka.

                                                                        

„Današnji tekst posvećujem predstavljanju upravo ove knjige – Montesori od početka, u izdanju @propolis_books.  Ona je zaista napisana kao odličan temelj za sve koji žele da istražuju Montesori pristup, rade sa decom ili jednostavno kao roditelji žele za svoje dete samo najbolje.
📖
Meni lično kako iz profesionalnog tako i iz ličnog roditeljskog ugla vrlo je važno da je knjiga napisana jednostavnim rečnikom. Da poseduje iskustva iz prakse i ujedno predloge kako roditelj može u procesu vaspitanja dece implementirati Montesori principe.
📚
Moje oduševljenje posebno izaziva stalni osvrt na rad M. Montesori, ali sa primerima iz stvarnog života, dilemama i kako već postojeća znanja u vezi Montesori principa unaprediti.
📖
Iako u radu primenjujem Montesori pedagogiju ranije samo profesionalno sada i u roditeljskom smislu dosta detalja novih imala sam priliku da naučim. Što apsolutno ide u prilog tome da je literatura – Montesori od početka ne samo za čitanje zanimljivo štivo, već za sve koji primenjuju ovaj pristup neka vrsta samoprocene svog rada i kako istom doprineti da bude još bolji.”

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CEdg6sMpGF5/?igshid=13u2d31feo9md

Autorka teksta: Irena Dimitrijević

hajde-da-brojimo-zajedno-400.png

Jelisaveta, 4 godine: „A šta će žabi ova rupa?”, da te bolje vidi kažemo, „a nemoj da me i pojede kao Vuk Cvepaku.”

tuga-mamuta400.png

Uroš, 14 godina: „Jeste li vi proverili da taj Kajtek ima samo devet godina? Mnogo su mu pametna pitanja, ja ne znam da li bi mi pala na pamet, a stariji sam.”

Petronela-Jabucica400.png

Veselin, 7 godina: „A da li u toj njenoj kućici ima struje?” (u Petronelinoj jabuci), kažemo da ima i da ona ima i mikser i rernu i lampe, „a da li su njoj svici sijalice?”