Dnevnik obične mame i Montesori

Dnevnik obične mame pomaže mnogim mamama. Makar u izboru literature o njihovim zlatima. Kako, zašto, šta, koliko, dokle…

Ovo je prikaz knjige Pole Pouk Lilard i Lin Lilard Džesen punog korisnih saveta i početnicima i iskusnima u roditeljstvu i bavljenju decom – Montesori od početka.

                                                                        

„Današnji tekst posvećujem predstavljanju upravo ove knjige – Montesori od početka, u izdanju @propolis_books.  Ona je zaista napisana kao odličan temelj za sve koji žele da istražuju Montesori pristup, rade sa decom ili jednostavno kao roditelji žele za svoje dete samo najbolje.
📖
Meni lično kako iz profesionalnog tako i iz ličnog roditeljskog ugla vrlo je važno da je knjiga napisana jednostavnim rečnikom. Da poseduje iskustva iz prakse i ujedno predloge kako roditelj može u procesu vaspitanja dece implementirati Montesori principe.
📚
Moje oduševljenje posebno izaziva stalni osvrt na rad M. Montesori, ali sa primerima iz stvarnog života, dilemama i kako već postojeća znanja u vezi Montesori principa unaprediti.
📖
Iako u radu primenjujem Montesori pedagogiju ranije samo profesionalno sada i u roditeljskom smislu dosta detalja novih imala sam priliku da naučim. Što apsolutno ide u prilog tome da je literatura – Montesori od početka ne samo za čitanje zanimljivo štivo, već za sve koji primenjuju ovaj pristup neka vrsta samoprocene svog rada i kako istom doprineti da bude još bolji.”

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CEdg6sMpGF5/?igshid=13u2d31feo9md

Autorka teksta: Irena Dimitrijević

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”