Dnevnik obične mame i Montesori

Dnevnik obične mame pomaže mnogim mamama. Makar u izboru literature o njihovim zlatima. Kako, zašto, šta, koliko, dokle…

Ovo je prikaz knjige Pole Pouk Lilard i Lin Lilard Džesen punog korisnih saveta i početnicima i iskusnima u roditeljstvu i bavljenju decom – Montesori od početka.

                                                                        

„Današnji tekst posvećujem predstavljanju upravo ove knjige – Montesori od početka, u izdanju @propolis_books.  Ona je zaista napisana kao odličan temelj za sve koji žele da istražuju Montesori pristup, rade sa decom ili jednostavno kao roditelji žele za svoje dete samo najbolje.
📖
Meni lično kako iz profesionalnog tako i iz ličnog roditeljskog ugla vrlo je važno da je knjiga napisana jednostavnim rečnikom. Da poseduje iskustva iz prakse i ujedno predloge kako roditelj može u procesu vaspitanja dece implementirati Montesori principe.
📚
Moje oduševljenje posebno izaziva stalni osvrt na rad M. Montesori, ali sa primerima iz stvarnog života, dilemama i kako već postojeća znanja u vezi Montesori principa unaprediti.
📖
Iako u radu primenjujem Montesori pedagogiju ranije samo profesionalno sada i u roditeljskom smislu dosta detalja novih imala sam priliku da naučim. Što apsolutno ide u prilog tome da je literatura – Montesori od početka ne samo za čitanje zanimljivo štivo, već za sve koji primenjuju ovaj pristup neka vrsta samoprocene svog rada i kako istom doprineti da bude još bolji.”

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CEdg6sMpGF5/?igshid=13u2d31feo9md

Autorka teksta: Irena Dimitrijević

Untitled-1-400-x-400.png

Anđela, 17 godina: „Imam nastavnicu likovnog kojoj bih tako rado poklonila ovu knjigu. Ali ću onda imati keca do kraja godine.”

knjiga95-400.png

Dejan, 10 godina, prelistava Užasnu tetku: ,,Kako je tetka užasna, kad su sve tetke dobre”, ova nije dobra, kažemo, ,,jadno to dete s takvom tetkom.”

najgora_deca_na_svetu3.png

Boris, 10 godina: „Pročitao sam u Malom Zabavniku da Valijams nije napisao četvrti deo Najgore dece na svetu. Baš sam se razočarao. A da ga vi pitate da to ipak napiše, vi ga poznajete.”