Devojčica od leda, gostovanje Mile Pavićević

Devojčica od leda je roman nagrađen nagradom EU za najbolju knjigu jedne godine. Mi smo ga objavili i u goste jednog vikenda pozvali mladu autorku, Milu Pavićević. Danas živi u Berlinu, bavi se pozorištem. U vreme kad je dobila nagradu imala je samo 17 godina, što je čini najmlađim laureatom te nagrade.

Mila se oduševila programom koji smo napravili inspirisani njenom knjiguom. A najviše su se oduševila deca.

Najpre smo bili na Kalemegdanu, gde su Igor i Miško organizovali Potragu za blagom. Čitava potraga za zadatke je imala nešto u vezi s knjigom Devojčica od leda.

Nakon te potrage otišli smo u Umetnički centar Zemun, gde nas je divno dočekala Marina Đurić. Tamo su deca na punktovima imala različite zadatke, a zajedničko svakom punktu je čitanje. Na kraju je Mila svima potpisala primerak.

Untitled-1-400-x-400.png

Anđela, 17 godina: „Imam nastavnicu likovnog kojoj bih tako rado poklonila ovu knjigu. Ali ću onda imati keca do kraja godine.”

knjiga95-400.png

Dejan, 10 godina, prelistava Užasnu tetku: ,,Kako je tetka užasna, kad su sve tetke dobre”, ova nije dobra, kažemo, ,,jadno to dete s takvom tetkom.”

najgora_deca_na_svetu3.png

Boris, 10 godina: „Pročitao sam u Malom Zabavniku da Valijams nije napisao četvrti deo Najgore dece na svetu. Baš sam se razočarao. A da ga vi pitate da to ipak napiše, vi ga poznajete.”