Devojčica od leda, gostovanje Mile Pavićević

Devojčica od leda je roman nagrađen nagradom EU za najbolju knjigu jedne godine. Mi smo ga objavili i u goste jednog vikenda pozvali mladu autorku, Milu Pavićević. Danas živi u Berlinu, bavi se pozorištem. U vreme kad je dobila nagradu imala je samo 17 godina, što je čini najmlađim laureatom te nagrade.

Mila se oduševila programom koji smo napravili inspirisani njenom knjiguom. A najviše su se oduševila deca.

Najpre smo bili na Kalemegdanu, gde su Igor i Miško organizovali Potragu za blagom. Čitava potraga za zadatke je imala nešto u vezi s knjigom Devojčica od leda.

Nakon te potrage otišli smo u Umetnički centar Zemun, gde nas je divno dočekala Marina Đurić. Tamo su deca na punktovima imala različite zadatke, a zajedničko svakom punktu je čitanje. Na kraju je Mila svima potpisala primerak.

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”