Blonde.loves.books na ostrvu Aranmor

Blonde koja voli knjige na instagramu malo pisala o našem Ostrvu Čuvara oluje. Dopala joj se, pa poželela da podeli to sa ostalima. A mi delimo dalje.

                                                       

Zamislite malu sobu, sa puno polica na zidovima. I na njima mnoštvo sveća. Ali ne onih običnih, koje će dati blagu, toplu svetlost kada se upale. Nego onih magičnih, koje u momentu kada fitilj bukne, započinju svoj ples sa vremenom. I uvlače vas u njega, vodeći vas kroz vreme, u davnu prošlost, možda onu bližu – zavisi od njenog imena. Zavisi i od boje sveće. Svaka je jedinstvena, svaka je drugačija, svaka naizgled prelepa. Svaka u sebi čuva neki važan događaj ili neku tajnu. Njih pravi Čuvar Oluje i u svaku utka delić sebe, svog sećanja…

Čuvar Oluje živi na ostrvu Aranmor, samotnom Irskom ostrvu za koje se vezuju mnogobrojne legende… Ostrvo je živo više nego što iko može i pomisliti. I ostrvo je osetilo Fiona, dečaka od 11 godina kojeg je mama, zajedno sa sestrom Tarom poslala na Aranmor, tokom letnjeg raspusta… Jedanput u generaciji bira se novi Čuvar Oluje, onaj koji će posedovati moći i drevnu magiju ostrva.

Ostatak teksta pročitajte klikom na link https://www.instagram.com/p/CB_OYkpJG8q/

Autorka teksta: Jelena Stojanović

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd