Blonde.loves.books na ostrvu Aranmor

Blonde koja voli knjige na instagramu malo pisala o našem Ostrvu Čuvara oluje. Dopala joj se, pa poželela da podeli to sa ostalima. A mi delimo dalje.

                                                       

Zamislite malu sobu, sa puno polica na zidovima. I na njima mnoštvo sveća. Ali ne onih običnih, koje će dati blagu, toplu svetlost kada se upale. Nego onih magičnih, koje u momentu kada fitilj bukne, započinju svoj ples sa vremenom. I uvlače vas u njega, vodeći vas kroz vreme, u davnu prošlost, možda onu bližu – zavisi od njenog imena. Zavisi i od boje sveće. Svaka je jedinstvena, svaka je drugačija, svaka naizgled prelepa. Svaka u sebi čuva neki važan događaj ili neku tajnu. Njih pravi Čuvar Oluje i u svaku utka delić sebe, svog sećanja…

Čuvar Oluje živi na ostrvu Aranmor, samotnom Irskom ostrvu za koje se vezuju mnogobrojne legende… Ostrvo je živo više nego što iko može i pomisliti. I ostrvo je osetilo Fiona, dečaka od 11 godina kojeg je mama, zajedno sa sestrom Tarom poslala na Aranmor, tokom letnjeg raspusta… Jedanput u generaciji bira se novi Čuvar Oluje, onaj koji će posedovati moći i drevnu magiju ostrva.

Ostatak teksta pročitajte klikom na link https://www.instagram.com/p/CB_OYkpJG8q/

Autorka teksta: Jelena Stojanović

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”