Blonde.loves.books na ostrvu Aranmor

Blonde koja voli knjige na instagramu malo pisala o našem Ostrvu Čuvara oluje. Dopala joj se, pa poželela da podeli to sa ostalima. A mi delimo dalje.

                                                       

Zamislite malu sobu, sa puno polica na zidovima. I na njima mnoštvo sveća. Ali ne onih običnih, koje će dati blagu, toplu svetlost kada se upale. Nego onih magičnih, koje u momentu kada fitilj bukne, započinju svoj ples sa vremenom. I uvlače vas u njega, vodeći vas kroz vreme, u davnu prošlost, možda onu bližu – zavisi od njenog imena. Zavisi i od boje sveće. Svaka je jedinstvena, svaka je drugačija, svaka naizgled prelepa. Svaka u sebi čuva neki važan događaj ili neku tajnu. Njih pravi Čuvar Oluje i u svaku utka delić sebe, svog sećanja…

Čuvar Oluje živi na ostrvu Aranmor, samotnom Irskom ostrvu za koje se vezuju mnogobrojne legende… Ostrvo je živo više nego što iko može i pomisliti. I ostrvo je osetilo Fiona, dečaka od 11 godina kojeg je mama, zajedno sa sestrom Tarom poslala na Aranmor, tokom letnjeg raspusta… Jedanput u generaciji bira se novi Čuvar Oluje, onaj koji će posedovati moći i drevnu magiju ostrva.

Ostatak teksta pročitajte klikom na link https://www.instagram.com/p/CB_OYkpJG8q/

Autorka teksta: Jelena Stojanović

Untitled-1-400-x-400.png

Anđela, 17 godina: „Imam nastavnicu likovnog kojoj bih tako rado poklonila ovu knjigu. Ali ću onda imati keca do kraja godine.”

knjiga95-400.png

Dejan, 10 godina, prelistava Užasnu tetku: ,,Kako je tetka užasna, kad su sve tetke dobre”, ova nije dobra, kažemo, ,,jadno to dete s takvom tetkom.”

najgora_deca_na_svetu3.png

Boris, 10 godina: „Pročitao sam u Malom Zabavniku da Valijams nije napisao četvrti deo Najgore dece na svetu. Baš sam se razočarao. A da ga vi pitate da to ipak napiše, vi ga poznajete.”