Art anima i Besmrtno srce

Art anima, sajt posvećen promociji fantastične književnosti, donosi prikaz romana Besmrtno srce Pitera Banzla.

Roman Besmrtno srce Pitera Banzla, avanturističku stimpank priču smeštenu u alternativnu prošlost viktorijanske Engleske, pripremila je za mlade čitaoce izdavačka kuća Propolis Books . Knjiga je nagrađena nekolicinom značajnih britanskih priznanja i nominovana za prestižnu Karnegijevu medalju.

Pitanja besmrtnostinaučne etikegubitka u osetljivom periodu odrastanja, neke su od ozbiljnih tema koje se susreću u ovoj slojevitoj priči o prijateljstvu, dirižablima, mehanoidima (prilično vernim kopijama ljudskih bića) i jednom mehaničkom liscu.

Lili je netipična jedanaestogodišnja devojčica, koja je rano ostala bez majke. Voli da čita strašne knjige. Živi samo sa ocem, koji je naučnik, istraživač i veliki zaljubljenik u izradu mehaničkih automata. Kada on iznenada nestane pod nerazjašnjenim okolnostima, starateljstvo nad Lili dobiće odbojna kućepaziteljka, madam Verdigri. Biće to trenutak kada će devojčica upoznati zlokobnog gospodina Rouča, koji umesto očnih jabučica ima ogledala, ali i postati svesna da u pozadini svega stoji zavera da se imanje njenog oca što pre rasproda a naročito njegovi izumi i mehanički automati.

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: http://www.art-anima.com/vesti/besmrtno-srce-stimpank-avantura-pitera-banzla

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd