Art anima i Besmrtno srce

Art anima, sajt posvećen promociji fantastične književnosti, donosi prikaz romana Besmrtno srce Pitera Banzla.

Roman Besmrtno srce Pitera Banzla, avanturističku stimpank priču smeštenu u alternativnu prošlost viktorijanske Engleske, pripremila je za mlade čitaoce izdavačka kuća Propolis Books . Knjiga je nagrađena nekolicinom značajnih britanskih priznanja i nominovana za prestižnu Karnegijevu medalju.

Pitanja besmrtnostinaučne etikegubitka u osetljivom periodu odrastanja, neke su od ozbiljnih tema koje se susreću u ovoj slojevitoj priči o prijateljstvu, dirižablima, mehanoidima (prilično vernim kopijama ljudskih bića) i jednom mehaničkom liscu.

Lili je netipična jedanaestogodišnja devojčica, koja je rano ostala bez majke. Voli da čita strašne knjige. Živi samo sa ocem, koji je naučnik, istraživač i veliki zaljubljenik u izradu mehaničkih automata. Kada on iznenada nestane pod nerazjašnjenim okolnostima, starateljstvo nad Lili dobiće odbojna kućepaziteljka, madam Verdigri. Biće to trenutak kada će devojčica upoznati zlokobnog gospodina Rouča, koji umesto očnih jabučica ima ogledala, ali i postati svesna da u pozadini svega stoji zavera da se imanje njenog oca što pre rasproda a naročito njegovi izumi i mehanički automati.

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: http://www.art-anima.com/vesti/besmrtno-srce-stimpank-avantura-pitera-banzla

vuk_koji_je_ispao_z_knjige.png

Sanja, 4: ,,Znam ovu devojčicu s vukom, to je CrvenPAKA.”

Besmrtno-srce-600x600.png

Vuk, 12 godina (razgovor s tatom): ,,Ova knjiga se zove kao onaj film što ga mama voli”. ,,Ne, to je Hrabro srce”. ,,Aaa, ovo je Beskrajno srce.” ,,Ne, ovo je Besmrtno srce.”

akvamarin-thumbnail.png

,,Da li bi volela da možeš da dišeš u svemiru ili pod vodom?” (pita Teo mamu) ,,Pod vodom. Onda bih mogla da upoznam Sahu.”