Artelje, slike i Ratovi veštica

Artelje je jedan umetnički atelje ušuškan u Zemunu. Početna ideja bila je da tamo zalaze deca, uče od Tatjane Trajković da slikaju različitim tehnikama, ali se ideja proširila. I sad tamo dolaze baš svi koji vole boje i četkice. Ima i nekoliko baka.

Jedne subote, okupili su se David, Ogi, Staša, Milica, Anđa, Maša, Petar i Marta. Tanja im je čitala knjigu Ratovi veštica Šibel Paunder. Bilo je to da steknu uvid u radnju i dobiju inspiraciju. Volimo kada oni koji rade sa decom koriste knjige za upoznavanje, razbijanje leda, učenje novih reči, smišljanje novih igara…

Čitala im Tanja je o šeširima, haljinama, modnim dodacima koje veštice u ovom romanu vole. Jer, ovo nisu one veštice sa baburastim nosom, bradavicom na njemu i dlakama okolo. One koje bacaju zle čini i zlokobno se cerekaju u mraku, smišljajući novu nepodopštinu.

Ne, ovo su umiljate veštičice, devojčice kao sve ostale, sa izraženim osećajem za modu i lepo.

Žive u podzemnom svetu, dobro, ali ništa drugo ne bi ih odalo.

Jednom u sedam godina održava se takmičenje, vrlo važno za čitav Blistograd. Blistograd je ime veštičjeg grada u kom se radnja dešava. Za one koji žele da znaju šta je dalje bilo, poruka glasi: zavirite u knjigu.

Ovako su mali umetnici doživeli veštice (ne nužno iz ove knjige):

                                                                                           

„Izložbu” radova možete pogledati klikom na link: https://www.facebook.com/artelje.atelje/posts/808512499555100

 

 

Untitled-1-400-x-400.png

Anđela, 17 godina: „Imam nastavnicu likovnog kojoj bih tako rado poklonila ovu knjigu. Ali ću onda imati keca do kraja godine.”

knjiga95-400.png

Dejan, 10 godina, prelistava Užasnu tetku: ,,Kako je tetka užasna, kad su sve tetke dobre”, ova nije dobra, kažemo, ,,jadno to dete s takvom tetkom.”

najgora_deca_na_svetu3.png

Boris, 10 godina: „Pročitao sam u Malom Zabavniku da Valijams nije napisao četvrti deo Najgore dece na svetu. Baš sam se razočarao. A da ga vi pitate da to ipak napiše, vi ga poznajete.”