Svi znamo ko je Kabi Lame

Nova knjiga u kojoj su glavni junaci Kabi Lame i drugar mu Marko je pravo štivo za vratiti se u svet čitanja. Svi znamo ko je Kabi Lame. U prethodnoj knjizi “Super Lako” smo se upoznali sa Kabijem kao dečakom i njeovim odrastanjem, i svime onim što jedan period detinjstva prati.


U novoj knjizi “Kabijev dnevnik”, sada već veliki Kabi nas upoznaje sa svojim košijom i novim drugarom Markom, koji je pošao u peti razred. Za đnoge od nas ovaj period školovanja je bio težak, zbog svega po malo. Kroz Markove nevolje i nedoumice prisetićemo se mnogo toga, lepog ali i ružnog. Kabi je u ovoj priči Markov oslonac i neko ko mu pruža savete, nakon što je Marko pokušao rešiti nešto onako kako on misli da je najbočlje. Na njegovu ne/sreću njegova rešenja su neretko povod za katastrofu, koja za posledicu ima urušavanje ugleda među drugarima/tinejdžerima iz razreda…

Problemi sa kojima se dečak susreće, nam se sada čine naivnim. Međutim, deci njegovih godina ti problemi su najveći i jedini na svetu. Kada se osvrnem i pogledam današnju mladež, ovi problemi su realni i zaista stvarni. Od momenta zadirkivanja od strane dece problematičnog ponašnja, preko čuvenog kako biti u trendu i “in” i toga da li nosiš najskuplje i najmodernije patike ili karirani prsluk koji ti je mama kupila, do toga da si prinuđen da sakrivaš od drugih da ti se sviđa neka igra samo zato što je neko, ko u njoj nije dobar, rekao da je ona “za klince”… Kabi svojim jednostavnim savetima uspeva da Marka postavi na pravi put. Ali, u idealnim uslovima – kada druga deca žele i hoće da slušaju… Ali, da li je realnost takva?

 

Ostatak teksta pročitajte klikom na link

Autor teksta: @blonde.loves.books

Autor slike: @blonde.loves.books

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd