Čarobnica sa sprata niže

čarobnica_sa_sprata_niže_tmb

Šta može da radi Maja na raspustu nakon završenog drugog razreda kad kiša samo pada, mama je u bolnici sa novom bebom koja je došla prerano, a tata po ceo dan radi?

Da jede picu i gleda televiziju iz dana u dan, recimo. I da recituje dijaloge iz omiljenih serija…

Ali jednog dana obična Maja iz običnog stambenog bloka – umesto na letovanje u inostranstvu – mora da otputuje na raspust kod prababa-tetke – bakate.

Siva zgrada, crnobeli televizor bez daljinskog, kauč koji škripi… i nekakvi tajanstveni glasovi na tavanu. Eh, kad bi bar moglo da se porazgovara sa mačkom… ili makar sa nekom vevericom (odnosno lisicom). A tu je samo prastara bakata, njeni gobleni i okrnjene šolje. I Prevrtljive Ljiljane.

Prevrtljive Ljiljane? Duhovi? Mačak koji govori!!! Veverica koja hoće da bude lisica?! Krenite u avanturu koju ćete upiti u jednom dahu!

treberka_4_ah_te_šljokice_tumb.png

Marija Ćirić (13 godina) ,Harijet je smotana kao ja. Ali ja nisam pametna kao ona.”

slike_iz_zivota_zmajeva1.png

Mladen Sarić (6 godina): ,,Teto, a što ti kažeš da je zmaj kao dete? Zmaj je zmaj i bljuje vatru, ja nemam vatru u ustima. Imam samo bombon.”

Malčice-nepodnošljiv-slon.jpg

Viktor Drobnjak (7 godina): ,,Najviše mi se sviđa Malčice nemirišljavi slon.” (U želji da nagovori mamu što pre da mu kupi knjigu Malčice nepodnošljliv slon)

Telefon: 011 214-15-88
Faks: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, JUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd