Putovanje

Putovanje može da ima široku definiciju. Može da bude shvaćeno kao put unutar sebe i potraga za smislom. Može biti put kroz život, u kojem svako traži ono što je njemu samom važno. Može biti beg od sebe. Potraga za instant uzbuđenjima koja se mogu kupiti ol inkluziv. A može biti i želja da se vidi svet drukčiji od našeg, gradovi različitih boja i mirisa od onog na koji smo navikli i u kom se osećamo ušuškano jer mu znamo svaki pločnik. Putovanje shvaćeno kao sredstvo pomoću kojeg ćemo obogatiti svoj unutrašnji život i napraviti uspomene satkane od mirisa, ukusa, boja i zvukova, na koje onda mogu da nas ponovo vrate ti isti mirisi, ukusi, boje i zvukovi ako ih u životu iskusimo ponovo na drugom mestu, e takvo putovanje je istinski vredno. 
Važno je započeti putovanje kad si mali, da imaš vremena da svuda stigneš. Za putovanje nije uvek potrebno odredište. Ponekad je dovoljna knjiga. Naročito ona koja govori o putovanjima. Sa našim knjigama možete putovati oko sveta, propasti kroz rupu vremena i otići u Veneciju, otploviti sa Kolumbom, otići na Mesec sa Armstrongom, ohladiti se u Engleskoj, prošpartati Nemačkom, ogrejati se u Africi. U kofer treba da spakujete samo maštu.
Kolumbova_mapa

štreberka_4_ah_te_šljokice_tumb.png

Marija Ćirić (13 godina) ,Harijet je smotana kao ja. Ali ja nisam pametna kao ona.“

slike_iz_zivota_zmajeva1.png

Mladen Sarić (6 godina): ,,Teto, a što ti kažeš da je zmaj kao dete? Zmaj je zmaj i bljuje vatru, ja nemam vatru u ustima. Imam samo bombon.“

Malčice-nepodnošljiv-slon.jpg

Viktor Drobnjak (7 godina): ,,Najviše mi se sviđa Malčice nemirišljavi slon.“ (U želji da nagovori mamu što pre da mu kupi knjigu Malčice nepodnošljliv slon)

Phone: 011 214-15-88
Fax: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, JUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd